Poznávací zájezd Singapur - Malajsie. Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské, navíc obohacené o koloniální vlivy – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost místních jídel. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek.
Program poznávacího zájezdu Malajsie a Singapur (nejen) pro gurmány
1.–2. den
Praha – Kuala Lumpur: přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně, vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality.
3. den
Kuala Lumpur – George Town: půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyni Batu; George Town – zachovalé koloniální centrum, chrámy mnoha náboženství; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně, možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa či míchanou rýži nasi campur.
4. den
Penang: rezidence bohatého čínského obchodníka, shromažďovací dům klanu Khoo, buddhistický chrám Kek Lok Si; večeře zaměřená na místní specialitu nasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné kari omáčky, nabírané přímo z hrnců, teh tarik – silně oslazený černý čaj s mlékem a bohatou pěnou.
5. den
Penang – Singapur: přelet do Singapuru s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – botanické zahrady, rozmanité etnické čtvrti a koloniální památky, supermoderní budovy; k večeři ryby a mořské plody – vyhlášený singapurský krab na chilli, případně další speciality připravené z darů moře.
6.–7. den
Singapur – Melaka: snídaně v jednom z bister nabízejících tzv. peranakanskou kuchyni; zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu Melaky – procházka starými uličkami s koloniální architekturou, projížďka lodí po řece; večeře ve stylu baba–nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem); po večeři přejezd na letiště v Kuala Lumpuru a přílet do ČR 7. den.
Velikost skupiny: 6–16 účastníků