KULINÁŘSKÉ SRDCE ITÁLIE
Poznávací zájezdy Itálie. Pravý parmezán – balzamický ocet – parmská šunka – mortadella – nugát – torrone – skvělé těstoviny – a spousta památek.
Program poznávacího zájezdu KULINÁŘSKÉ SRDCE ITÁLIE
1. den
Brzy ráno odjezd do Itálie. Cesta přes rakouské a italské Alpy kolem krásného jezera Wörthersee do malého městečka SAN DANIELE, kde se vyrábí druhá nejslavnější italská šunka. Krátká prohlídka centra s benátskými paláci a Palladiovou městskou bránou. Přejezd do Pádské nížiny a ubytování.
2. den
Exkurze ve staré rodinné manufaktuře vyrábějící pravý balzamický ocet (ochutnávka min. dvou druhů aceto balzamico tradizionale DOP přímo ze sudů, z toho jeden druh zrající 100 let; bufet s tradičními místními výrobky a vínem). Možnost nákupu. Poté návštěva SABBIONETY, rezidence rodu Gonzaga (památka UNESCO): vévodské paláce, unikátní renesanční Scamozziho divadlo (první volně stojící v Evropě). Krátká zastávka v COLORNU (zámek Marie-Luisy, vdovy po Napoleonovi - exteriér). V podvečer prohlídka historického centra MODENY, především jedné z nejcennějších románských katedrál v Itálii (UNESCO), volý čas k procházkám a na večeři. Návrat do hotelu.
3. den
Po snídani cesta do LANGHIRANA: degustace pravé parmské šunky a exkurze v manufaktuře; možnost nákupu. Na úpatí Apenin návštěva dokonale zachovaného štředověkého městečka CASTELL´ARQUATO. Odpoledne prohlídka starobylé CREMONY, města spojeného s Claudiem Monteverdim, houslařstvím (je možné navštívit Stradivariho muzeum), středověkou ovocnou směsí mostarda di Cremona a nugátem torrone. Volý čas k návštěvě historických cremonských cukráren, popř. k večeři. Přejezd do hotelu.
4. den
Exkurze v jediné sýrárně, která vyrábí pravý parmezán z mléka vzácných "červených krav" (vacche rosse), ochutnávka a možnost nákupu. Podrobná prohlídka PARMY s jejím nepřeberným bohatsvím památek.
5. den
Celodenní pobyt v BOLOGNI - místě, kde vznikla mortadella a tortellini. Můžete s průvodcem nebo sami navštívit historické "pastificio" (výrobnu domácích těstovin a cukrárnu v jednom) Paolo Atti, staré cukrárny Majani a Gamberini, bohatě zásobená lahůdkářství v uličkách kolem staré univezrity. Volný čas na nákupy, procházky a večeři. Kolem 21:00 odjezd do ČR.
6. den
Návrat z Itálie do ČR v odpoledních hodinách.
Zájezdy CK do hotelu KULINÁŘSKÉ SRDCE ITÁLIE
Zobrazit podobné zájezdy-
HOTEL LA BUSSOLA Kalábrie18 690 KčLetecky - PrahaSnídaně8 dní 31. 05. 2024 - 07. 06. 2024
-
REZIDENCE CINEMA - Caorle1 580 KčVlastníBez stravy8 dní 04. 05. 2024 - 11. 05. 2024
-
HOTEL BAIA DELLA Kalábrie23 120 KčVlastníPolopenze8 dní 18. 05. 2024 - 25. 05. 2024
-
PRIVÁTNÍ APT. MARE BLU Sardinie1 641 KčVlastníBez stravy8 dní 27. 04. 2024 - 04. 05. 2024
-
HOTEL CRUCCURIS RESORT Sardinie26 090 KčLetecky - PrahaSnídaně8 dní 31. 05. 2024 - 07. 06. 2024